Pokud hledáte chutný a snadno připravitelný recept na kuřecí kari, pak je to to pravé místo. Toto kuřecí kari je plné exotických chutí a koření a jeho příprava zabere méně než 30 minut. Snadno dostupné a levné ingredience jsou smíchány tak, aby vznikla bohatá, pikantní omáčka, která potěší chuťové pohárky. Podávejte s bílou rýží nebo čerstvým naanem, který vám dodá extra chuť. Sledujte nás a zjistěte, jak připravit tento vynikající recept na kuřecí kari!
Voir cette publication sur Instagram
Ingredience pro 4 osoby
400 g kuřecích řízků nakrájených na kousky
2 cibule nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, jemně nasekané
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce mleté kurkumy
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 litru kokosového mléka
rostlinný olej
Sůl a černý pepř
Postup přípravy
1. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezprůsvitní.
2. Přidejte kuřecí maso, kurkumu, kmín, zázvor, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte a smažte, dokud se kuře dobře nezbarví.
3. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Dusíme několik minut, aby se rozvinuly chutě.
4. Do pánve nalijte kokosové mléko a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Za pravidelného míchání vařte na mírném ohni 15 minut.
5. Podle potřeby dochuťte solí a černým pepřem. Podávejte horké s rýží basmati nebo naanem.
Původ receptu na kuřecí kari
Kuřecí kari je pokrm, který pochází z jižní Asie, přesněji z Indie. Jedná se o velmi oblíbený pokrm, který se skládá z kuřecího masa vařeného s kořením a zeleninou. Původní recept na tento pokrm je velmi starý a pochází z doby před několika staletími. Původně bylo kari považováno za léčivý pokrm a používalo se k léčbě bolestí hlavy a infekcí. V průběhu staletí jeho obliba rostla a stalo se běžným pokrmem v celé jižní Asii.
Dnes je kuřecí kari jedním z nejoblíbenějších a nejchutnějších pokrmů v této oblasti. Připravuje se z kokosového mléka, kurkumy, koriandru, kmínu, zázvoru, hořčice, chilli a dalšího koření, které mu dodávají jedinečnou a pikantní chuť. Recept na kuřecí kari se v průběhu let měnil, ale jeho indické kořeny jsou stále přítomné.
Obsah